Piškotki
  
Najina vizija je ustvariti življenjski model večgeneracijskega in multikulturnega sodelovanja, ki bo postal samozadosten, trajnosten in neodvisen.
 
Za začetek bi, pod svojo streho sprejela par oseb, ki želijo ustvariti in graditi ekološko skupnost, ko se naučimo sobivati in ko postavimo jasne cilje in vrednote bi odprli vrata še ostalim, ki bi želeli sobivati v skupnosti.
 
Kakšno skupnost želiva zgraditi?

 
Model upravljanja bo deljeno upravljanje brez osrednje vodje, odgovornost si delimo med seboj, nenasilna komunikacija, tematski krog ter druga orodja za samoregulacijo in prilagajanje.
 
Ureditev skupnostne ekonomije: (ekonomija delitve ali ekonomija souporabe)

Socialna trajnost: Aktivno si bomo prizadevali za gradnjo zaupanja, sodelovanja in odprtosti, da se ljudje počutijo vidne in slišane. Da občutijo pripadnost s skupnimi projekti in skupnimi cilji. Ne bomo imeli skupinske religije.
 
Zemljo bomo obdelovali po ekoloških,  permakulturnih in biodinamičnih načelih. Vsaka družina bo imela  zasebne bivalne prostore glede na svoje potrebe in možnosti. Na skupnih vrtovih poljih in pašnikih bomo pridelali hrano, ki jo bomo pripravili v skupni kuhinji.
 
Čeprav sva zaenkrat le majhna ekološka kmetija ima določene zadeve že vpeljane zato iščeva osebe ki, bi prevzele skrb za kuhinjo, vrt ali skrb za živali. Drugače so dobrodošli vsi z raznoliko paleto znanj, interesov in kulturnih okolij, da bomo lahko ustvarili živo in ustvarjalno ekološko skupnost.
 
Vsi zainteresirani nama lahko pišete na mail info@koza.si in poveste:

Kdo ste, kakšne so vaše potrebe, kaj lahko ponudite skupnosti in zakaj se želite pridružiti skupnosti?


Lahko pa naju pokličete na 040 170 399 in se dogovorimo, da pridete za kakšen teden ali mesec dni na kmetijo kot prostovoljec/ka, da preizkusite življenje na vasi...........


Na tej povezavi pa si lahko ogledate kakšne vasi, skupnosti obstajajo https://ecovillage.org/projects/


Prijava na novice

Druženja in delavnice
 
Individualni Sirarski tečaj
program in termin prilagodimo
vašim željam

Ekološka kmetija Planko & Kleh

Maruška Planko
Dopolnilna dejavnost na kmetiji
Lekmarje 14, 3264 Sveti Štefan
G 040 170 399
E info@koza.si